Neem contact met ons op
Whatsapp ons Bel ons Mail ons Start route

Een taxatie
is meer dan een waardebepaling

Taxatierapport

Voor de hypotheek, bij fiscale kwesties als schenkingen, bij een aangifte voor de erfbelasting of een echtscheiding: allemaal redenen waarom je een onafhankelijk taxatierapport nodig hebt. Wij zorgen ervoor met gecertificeerde taxateurs.

Waar letten wij op bij een taxatie?

Bij een taxatie controleren we álle ins en outs van en rondom het pand. Voor het rapport willen we bijvoorbeeld antwoord hebben op de volgende vragen:

  • Hoe is de bouwkundige staat?
  • Wat is de perceelgrootte en over hoeveel kubieke meter inhoud praten we eigenlijk?
  • Wat zijn de gebruiksmogelijkheden van het pand?
  • Hoe zit het met de bodemgesteldheid en met milieuaspecten?
  • Welk energielabel heeft het pand en wat kan eraan verbeterd worden?
  • Welke vergunningen zijn er nodig en aanwezig?
  • Is het bestemmingsplan eenduidig en zijn er ontwikkelingen te voorzien?
  • Wat voor zakelijke rechten zijn er aan het pand verbonden en welke zakelijke verplichtingen rusten erop, zoals bijvoorbeeld erfdienstbaarheden?

Taxeren

Taxeren wij in verband met een financiering en heb je bouwplannen? Dan kunnen wij de waarde na verbouwing opnemen in het taxatierapport. Zo heb je meer financiële speelruimte.

Door alles te onderzoeken ontstaat er een goed beeld en komen we tot een weloverwogen prijsbepaling. We leggen dat vast in een taxatierapport dat voldoet aan alle richtlijnen van het NWWI.

Het NWWI

De afkorting NWWI staat voor Nederlands Woning Waarde Instituut. Deze stichting voert een onafhankelijk keurmerk voor woningtaxaties. Vrijwel alle banken verlangen zo’n gevalideerd NWWI-taxatierapport voor de financiering. NWWI-taxateurs moeten dan ook aan strenge voorwaarden voldoen. Ze kennen de regio en werken strikt volgens de normen van het NWWI.

Agnes Tomesen Makelaardij is bij het NWWI aangesloten. Heb je een onafhankelijk taxatierapport nodig dan kan je ons via het NWWI inschakelen. Dat kan op twee manieren: je hypotheekadviseur neemt contact op met het NWWI en vraagt hen om ons in te schakelen. Of je benadert ons zelf via onze website.

We helpen je graag met de taxatie

Neem contact met ons op voor een gesprek.

Kom in contact